0728 161 918

Pedalăm pentru Cataleya / Yris

 • Alergăm noaptea în pădurea

Trivale

Courir la Nuit dans la Forêt

Night Forest Run

- traseu marcat - 

 • Orientare în Parcul Lunca

 • Orientare -Sprint Ștafetă , Pitești-Centrul pietonal

 

 

 

Asociația Zimbrul Carpatin, Clubul Sportiv Ecosport, F.R.T.S., F.R.O., vă invită să participați la alergare: "courir la nuit dans la forêt / forest night / noaptea în pădurea. Trivale" :

 

- Alergare noaptea - Courir la Nuit dans la Forêt

- Orientare - Individual și Ștafetă - urban și pădure

 

Parteneri :Consiliul Județean Argeș, Primăria Pitești, D.J.S.T. Argeș.

PROGRAM

 

Vineri, 8  octombrie, pădurea Trivale

Alergare noaptea în pădure / Night Forest Run

Ora 17:00 – 19:00,  Ridicare kit-uri (număr + cip).

Ora 19:35, Start  

Cursă lungă / Categorii alergare noapte: F/M 18-39; 40-49; 50+ ani,

➢ Cursă medie / Categorii alergare noapte: F/M 14-17 echipă; 18-39; 40-49; 50+ ani,

➢ Cursa copiilor / Categorii alergare noapte: Family; Copii 10-13 ani.

 

Sâmbătă, 9  octombrie, Parcul Luna Argeșului

Ora 09:00 – 10:00 Validare - ridicare cip-ri / numere.

Ora 11:00, Start - Trofeul Trivale, Orientare: Categorii: Familia (un adult și un copil cu vârsta de max. 8 ani), Open I (copii cu vârsta de maxim 13 ani), Open T (vârsta minim 14 ani).

Ora 14:00 Festivitatea de premiere     

 

Duminică, 10 octombrie, Pitești - Centrul pietonal 

Ora 11:00 Start Ștafetă Orientare

Ora 10:30 Start Trofeul Zimbrul Carpatin, Orientare:

➢ Cursă Ștafetă - Orientare / Categorii: Open Mixt, Open Feminin, Open Masculin.

➢ Cursă "Un om ștafetă" - Orientare / Categorii: Open.  Le oferim posibilitatea să concureze și celor care nu au echipă ! Fiecare concurent parcurge două trasee, cu schimb de hartă. După parcurgerea primului traseu, vor continua imediat pe traseul al doilea sau cel mai târziu după o pauză de 5 minute.

 

Categoriile se stabilesc în funcție de vârsta împlinită în anul 2021.

 

Ora 14:00 - Festivitățile de premiere

Terenul de concurs:

 • Pădurea Trivale:  Zonă deluroasă, cu urcări line, versanți înconjurați de platouri. Competiția de alergare se desfășoară într-un areal bine conturat și se află în partea de sud-vest a mun. Pitești

 • Cursa de Ștafetă Mixtă. Zonă urbană, cu străzi și alei rutiere, zonă de blocuri, parcuri, teren plat. Zona permite alergabilitate foarte bună. Locație: Pitești, centrul pietonal. Atenție la traficul rutier!

 

Sistemul de cronometrare electronic: MyLaps

 

Accesul la competiții: există parcare în zona de sosire pentru fiecare probă. Locațiile vor fi anunțate în timp util.

Înscrieri pe adresa

Termene de înscrieri / Taxă de participare

1 - 20 septembrie 2021 - 50 lei

2 - 05 octombrie 2021 - 75 lei

 

Cazarea, masa și transportul intra în sarcina participanților.

 

Covid. Respectarea regulilor de distanțare, conform impunerilor guvernamentale în vigoare

Echipa tehnica

 

 • Președinte de competiție – Ionuț Condrea;

 • Controlor Național – Florin Țuncu/Roșca Dionisie;

 • Secretariat – Roșca Dionisie;

 • Cronometrare – Cosmin Stan;

 • Hărți – Roșca Dionisie;

 • Trasare CNN – Deaconescu Constantin;

 • Trasare Sprint – Roșca Dionisie;

 • Trasare Ștafete – Țuncu Florin.

 

 

Alte informații vor fi transmise în buletinul 2.

 Înscrieri Orientare

Mesajul tău e-mail
Conținutul mesajului
Nume/Prenume
Send
Send
Formularul a fost expediat - îți mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

@ecosport

Vă așteptăm să participați cu un număr cât mai mare de sportivi la evenimentul sportiv de la Pitești, acesta fiind un bun prilej de a face o bună imagine sportului pe care îl practicăm şi îndrăgim.

 

Echipa de organizare

Ce numim „alergare în pădure, noaptea”?

Vom alerga pe poteci de pământ, care sunt piste de alergare specifice pădurilor. Vor fi și porțiuni mici asfaltate, în special în zona spațiului de START/SOSIRE.

Lumina (lanternă, frontală ...) voastră trebuie să fie suficient de bună pentru a putea parcurge în siguranță traseul marcat. Vă recomandăm să aveți cel puțin o baterie de rezervă și chiar o lanternă de rezervă (frontala mai mică).

Există riscul să vă întâlniți cu animale sălbatice precum mistreți sau câini ai pădurii, alte animale.

E periculos?

Câinii pădurii - știm despre istoria prezenței lor în zonă, că nu există date care să dovedească faptul că au fost atacate persoane în alergare. Sunt câini abandonați și care si-au creat propriul habitat în pădurea Trivale.

Mistrețul - în număr mic. Circulă în special prin desișuri.

Căprioarele - în zonă sunt câteva căprioare.

 

Pentru liniștea voastră este bine de știut că lumina și zgomotul pe care îl veți face în tăcerea nocturnă, contribuie la îndepărtarea animalelor prezente în apropierea potecilor.

 

În ceea ce privește prădătorii mari, cum ar fi lupii și urșii, aceștia nu sunt prezenți în zona Trivale și nici nu avem în acest moment semnale că ar putea fi în zonele apropiate.

 

Această competiție este gândită a fi parcursă doar pe poteci marcate, semnalizate cu benzi. Părăsirea potecilor marcate poate genera diverse accidente, dar poate duce și la descalificarea alergătorului. Pe traseu vor fi voluntari în toate punctele cheie, care vor tine evidență celor care trec prin puncte.

 

Deoarece trebuie să abordăm problema mediului, deranjarea vieții de noapte a animalelor trebuie să fi o preocupare. Animalele care sunt active noaptea sunt din motive întemeiate. O bufniță, o vulpe sau orice alt animal care ar fi deranjat în căutarea sa nocturnă, tăcută și discretă de hrană, va avea de suferit mult mai mult la trecerea voastră prin zonă, decât ați putea avea voi parte de pericolele pădurii. Să fiți convinși că singurele accidente ar putea fi propria vostră neatenție.

 

Majoritatea alergătorilor pădurii folosesc în timpul cursei diverse alimente preambalate, iar experiența ne arată că de multe ori e nevoie să recuperăm ambalajele pierdute pe traseu (potecă). Rugămintea noastră este ca după folosirea alimentelor, ambalajele să fie transportate măcar până la primul punct de control.

Sfaturi utile în timpul parcurgerii cursei de noapte:

- Lanternă bună, care să funcționeze pe tot parcursul cursei.

- Să fi vizibil ! Îmbrăcămintea se recomandă să fie deschisă la culoare, eventual cu însemne reflectorizante - este nevoie să fi vizibil în noapte. Poți folosi chiar o banderolă reflectorizantă.

- Atenția! Pentru că noapte vizibilitatea este mult scăzută fată de zi. Nu trata cu ușurință faptul că e simplu de alergat pe peteci! Să alergi noaptea e un bun antrenament de redobândirea atenției.

- Alergarea în regim de competiție nu este la fel percepută ca și o alergare noaptea de unul singur! Într-o cursă organizată vei știi că pe traseu vor fi voluntarii care monitorizează traseul. Asaltul tău asupra cursei va fi maxim, pentru că nu te vei simții singur pe traseu.

- Echipamentul: fi prevăzător, poate fi răcoare în perioada desfășurării competiției. dar nu trebuie să uiți că ai venit să alergi! Încălțările trebuie să fie adecvate pentru poteci de pământ, dar pentru un teren destul de plat.

- Să alergi noaptea înseamnă o lume aparte. Zgomote ascunse în liniștea nopții, vizibilitate scăzută, senzații speciale la fiecare pas. Alergarea pe întuneric sau lumină foarte scăzută, impune o alergare cu pașii mărunți, ca și modalitate de adaptare la teren. Personal, îmi place senzația de a alerga noaptea.